CSÖMÖRI CROSSFUTÁS

Immáron az első téli fordulóhoz érkezett a Futapest crossfutó sorozat.
Nem volt meglepő, hogy az egyik legkedveltebb pályára sok jó atléta, futó, triatlonos ellátogat, megtörvén ezzel kicsit az alapozás monotonságát. Bár az időjárásra és a körülményekre a “mocsok” szó illet a legjobban, mégis élvezettel gázoltunk a latyakban 180-as pulzussal.
Tulajdonképpen ez a nap nekem egy edzés volt. Ugyanis otthonról futva tettem meg a távot a verseny helyszínéhez, majd ott egy “könnyed” rohanás után ismét hazafutottam. Szóval nekem az edzés szón volt a hangsúly. Ennek ellenére öldöklő küzdelmet hozott a tegnapi nap számomra. Khoór Bence a Honvéd tapasztalt atlétája megállíthatatlan volt, de a második helyért nagyot harcoltam Beda Szabival. Végül 11 kili környékén szép lassan sikerült leakasztanom, és utolsó erőtartalékaimat mozgósítva Bence után vettettem magam. Ő úgy kb 100 méterre futott előttem ekkor. Kicsit hoztam rajta 14-ig, de akkor kaptam egy szép vádli görcsöt, úgyhogy hagytam az egészet.
Végül tehát második lettem ezen a közel 15 kilis csúszkáláson. Hiszen másról sem szól egy ilyen crossfutás, mint a hihetetlen koncentrálásról. Amikor a szemem könnye csordul ki, akkor is meg kell látni minden jégfoltot, nehogy elessek. És emellett a nem kicsi emelkedőket is le kell küzdeni, meg természetesen az ellenfeleket. Én nagyon élvezem ezeket a versenyeket, hiszen több irányú terhelés is éri itt az embert. Például, tegnap amikor az első helyen futó Khoór Bence után eredtem, folyamatosan azon kellett agyalnom, hogy tudnám behozni. Vagyis próbáltam a pálya adta lehetőségeket valahogy a magam oldalára billenteni. Azt vettem ugyanis észre a hóban az előttem futó nyomaiból, hogy amíg a lefelékben ő lép 4-et, addig én 3-at. Itt lehetett volna valamiféle előnyt összehozni. De hát végül nem sikerült. Nem baj, jó a formám, és edzek tovább ahogy kell!

 

A tegnapi versenyem részletes adataimegtekinthető itt:http://connect.garmin.com/activity/59472558